ELERGIK...

Hai mama semua nak tanya ada x anak2 anda yg selalu keluar biji2 merah... Anak sy x boleh makan ayam, telur ayam, semua berkaitan ayam 😅. Keluar merah2 biji dlm bdn. Korang prefer sapu ubat saje ka atau jumpa doktor...

3 Balas

Jumpa doktor sis. Allergic reaction anak teruk ke? Macam anak saya cuma naik ruam je bila makan ayam. Lepas tu okay sendiri. Ini untuk anak saya la. Jangan jadi kan rujukan sis pulak. Yang crucial bila ruam tu gatal gatal, berair, mata anak bengkak dan berair, hidung berair, kesukaran bernafas yang semua reaction ni kena bawa pergi klinik awak.

pegi klinik lh sis. alahan ni jgn buat main tau. bahaya. boleh jdi bengkak2 atau boleh buat sesak nafas. and sye suggest pg buat allergic test utk ank.

jumpa doktor lebih baik