Test OPK first time

Hai mahu tnya..saya bru first time guna ni test opk..ni pun kakak sy yg ajar cara guna dia dia recommend app ni dan sruh mnta pendapat dri org2 yg berpngalaman...ada perbezaan tak garis2 dia ni..mcm mna nak tau klu benar subur2 sdh#ingintahu #firstmom

Test OPK first time
1 Balas

Hmm... pendapat saya, dlm awak buat opk ni kan, awak perhatikan beberapa bulan, bila opk positif, ada tak keluar tanda subur ; vaginal discharge putih telur mentah, ghairah lain macam dll. Kalau ada, ajak terus suami untuk bersama selang sehari ke. Lepas awk dah tau waktu tepat tanda subur, tak perlu buat opk dah. Kalau tengok opk awak ni, terang double line waktu tengahari ke petang, terus ja ajak suami bersama waktu tu. Haha.. Siang pun siang lah.. Asal berusaha.. tak gitu? Jngn putus asa ya buat opk. Banyakkan istighfar, sedekah dan teruskan buat baik. All the best!

2y ago

pelepas telur brapa lama ehh..sbb laki pulng dri krja mlm..nak bersma pun dua kali jak..mlm and subuh2😂klu siang2 tak dpt nak bersma sbb laki krja hehehe