Umur Kandungan

hai, macam mana nak kira umur kandungan kita ya? kira dari first day waktu last period atau last day period? sebab saya baru kahwin awal bulan 5, hari nikah tu last day saya period. orang tua² cakap bunting pelamin lah kan. tapi tulah, macam mana nak kira umur kandungan tu saya tak faham

2 Balas

first day last period sis..kalau Dr kata 12 mnggu kadang Dr check pun bkn tepat kadang lari sikit gitteww..alhamdulillah jngn kisah sngt so far anak sihat kena Lega ..lain lah sis kata 11 mnggu tapi Dr check 5 mnggu hah tu problem

kira dari firstday period sis

2mo ago

kalau ikut dari first day period, kandungan saya baru 11 minggu. tapi semalam try scan swasta, doktor tak amik tarikh period. dia just tengok ukuran baby and dia kata dah 12 minggu. pening ah hahaha