Darah biasa ataupun bleeding

Hai. maaf bertanya. kalau buang air besar and then keluar darah sekali. apa tanda nya ya. ada apa apa ke. ataupun tu darah biasa je. #First_Baby

7 Balas

Sembelit ke? risau buasir kalau darah dari punggung. Bykkan mnum air masak, mkn buah² sis. Tp kalau fresh blood yg kluar tu cepat² la p kecemasan.

Maybe kalau darah kluar kut tmpat buang air besar tu sbb najis keras sgt smpai dinding anus terluka tu yg berdarah kut . Sis sembelit ke?

darah tu dtg dri mne? vagina or dari punggung? kalau dri vagina x normal. kalau dri punggung pon x normal. boleh pg check dgn doktor.

Doktor sy pesan kalau kena sembelit kena pantau air kencing juga .. dia berkait dengan kencing kotor ..

sy ada baca kalau berak berdarah buasir. kalau from vagina tak sure.

Kdg2 najis keras sngt pon boleh keluar darah sikit 🤣

2y ago

Yang ni betul sis.. Saya pernah kena. Terkejut betul, tapi double check memang dari punggung. 😓 sembelit punya pasal 😌

kalau buang air besar maybe sembelit kot