Boleh share tips untuk bersalin cepat tak?

Hai korngg .. ada tak tips macam mana nak bersalin cepatt sbb due saya 12.12 sampai harini tkde tanda lagii .. yg berpengalaman share pleasee .. sbb saya takutt beranak paksa . Kalau minggu ni tkde tanda apa apa 18hb saya kene serah diri ke hospital . Doakan saya dpermudahkan urusan bersalin yee .. mudah mudahan baby kluar sebelum 18hb .. #ingintahu #firstmom #pleasehelp

5 Balas

kenapa nak takut sis , mesti sis selalu dengar cakap orang kan yang selalu cakap induce ni sakit teramat sangat 🤭 .. its ok sis hujung2 ni kena jaga & kawal emosi sikit , elakkan dengar benda2 yang boleh puan sis stress and mindset tu pliss tukar fikir satu je dah nama pun beranak mana ada proses melahirkan yang tak sakit kan .. semulajadi , induce or ceaser semua ni ada risiko & kesakitan tersendiri .. minta pada Allah semoga kita dan baby selamat dan sihat semasa proses bersalin dan lepas melahirkan .. inshaallah ☺️

Xperlu takut sis. Nak jd ibu tak boleh takut2..sbb lps bsalin je byk pkara unexpected blh jadi. So jgn set kan minda takut bsalin paksa. Mana2 cara bsalin semuanya ada cabaran, sakit, etc. Sy bsalin 41w dgn induce, dlm kpala cuma nak ibu & bby selamat shj.

1y ago

Saya pon kene serah diri esok 16hb sepatutnya bersalin 10.12.22 hari tu tapi bby masih seronok kat dalam lagi.. Doa kan saya dipermudahkan segala urusan bersalin nanti 😊

jgn risau tau. nt baby stress. induce ke tak. sakit dia sama. sy contraction + induce. layan je sakit dia. baby kuar nt awk dh lega. trust me. sakit yg sama. pinggang sakit sbb baby menekan nk kuar. perut memulas mcm nk berak.. tahan sikit okay!

1y ago

Tq bagi semangatt 🥲

Sy induce dua kali. Tak sakit sgt.. Ada setengah org tak sakit.. Drip ubat tu sakit sbb nk paksa baby keluar. Jgn takut lalui dgn tenang

Sama la sy juga masuk ward 18/12 ni tuk induce xpe sakit beranak berbaloi lgpun mane ade org branak x sakit.