Puasa / baby ok ke kalau kita ok

Hai korang,sy pregnant 15w.baru tinggal puasa 2hari .sepanjang berpuasa ni rasa ok,sbb sy makan btul2 ckup semasa berbuka puasa dan sahur. Tapi tinggal dua hari tu sbb muntah,trus berbuka puasa sbb risau bby . Tapi skrg ni sy risau la,ok ke baby sy ye?ada yg mcm sy tak?apa korang buat utk pastikan ok?pg scan ke? 1stbabyni #puasa

10 Balas

Sama saya pun nak 16w, memang risau dan asyik fikir baby okay ke tak bila kita puasa. Setakat ni Alhamdulillah saya puasa penuh cuma mmg risau sbb selalu juga pening waktu dh petang. Pernah sekali scan tapi waktu pagi, baby aktif sangat dr kata. Alhamdulillah. In sha Allah okay. Kita doakan baby kita selalu oki 🫶🏻. Cuma dr pesan klau x larat jangan paksa ja.

1y ago

Alhmdlillah..mudah mudahan mcm tu lah..ssh hati kdg2 tu wlaupun kte ok je🤧🤭..harini nk pg scan,in shaa Allah..