Perubahan Ketara

Hai korang nk tnya lah,soalan ni mcm sensitif sikit.. kalau kita pregnant mmg ketiak hitam ke? kawasan berlipat jadi gelap ke? lepas tu nk tnya kemaluan kita mmg berubah ye jadi kembang,mcm gelebeh..sye fisrt mom trkejut dgn prubahan.. boleh ke bg pncerahan?? pleaseee😅 #kndungan36w

5 Balas

normal puan , tu semua perubahan disebabkan hormon .. saya masa second trimester bau badan ya Allah semput rasanya sendiri yang bau macam manalah orang yang bersebelahan dengan saya hahaha sekarang masuk trim 3 takda dah bau badan yang ada pulak dia buat saya malas mandi 😩 tah pape lah ..

1y ago

tulahh sampai potong rambut macam laki2 sebab rimas yang terlampau 🤦🏻‍♀️

sy pown pregnant ketiak jdi hitam. .tp alhamdulillah lpas bersalin jdi normal blk. .mngkn hormon time pregnant je kowt. .jgn risau okayy

1y ago

sy tak pakai ape2 pown. .sy bia je. .mndi pown sabun mcm biasa laa. .in shaa Allah lpas bersalin akn oky blk

This is because of the increase of melanin. You can try breastfeeding safe deodorant ☺️

1y ago

hihihi tq🥰

normal . sy masuk trim 3 badan cepat berbau . nak keluar pon jadi malas 😢

1y ago

ha yele 3trimester kan ... sye npk prubahan dh hujung2 ni lah... bawah sye tu sye ase brubah sgt,ase mcm ish knp jd lembek cmni,hope ank2 kita sihat ye .. biarlah ibu tanggung bnde ni...nk sedapkan hti

normal, lepas bersalin semua hilang

1y ago

okay baik... tp klo bawah kita tu boleh elok balik ke mcm dlu2 ? xdele mcm ank dara cuma better lgilah dripada skg ni