CYST ATAU BABY DALAM RAHIM

Hai korang , haritu saya ada pergi scan dah 8 weeks (24.8.24) dn tiba2 harini scan dinding rahim nipis dn rahim kosong tapi last test upt 9.9 double line 😅 Petang tadi saya scan tvs dan doktor ckp rahim tkde bby dan rahim elok cantik jer . Entah laa sy pon pening . Doktor Ada bagi ubat trun darah tapi Takut nk makan , mcm mana yer ?

CYST ATAU BABY DALAM RAHIM
4 Balas

jgn mkn ubt turun darah sis,nnti menyesal...insyaallah ada rezeki tu..mcm sy hari tu pergi bt buku pink,doc terus scan,doc ckp just nmpk kntung jea,x nmpk bby,doc bgi surat rujuk pakar,sy pergi pakar,pakar bgi tarikh dlm 2 minggu lgi untk jmpa dan scan,alhamdulilllah msa jmpa pakar, doc scan dh nmpk bby n jntung bby...sy tgh mengndung ank ke 3,ank pertama umur dh 13tahun,ank ke 2 sy gugur 4tahun lepas,dan ank yg ke3 ni ALLAH nk bgi rezeki lgi untk sy, sy brsyukur sngt2 lepas 13tahun ALLAH bgi sy rsa n nikmat untk mengndung lgi nk yg ke3

betul tu jangan makan lagi ubat turun darah tu .. sis tggu dulu dlm 2 minggu ..pastu cek upt balik...kalau positif tu maknanya ada lah tu . kdg2 bby kecik xnmpk lagi... semoga Allah SWT permudahkan urusan sis ya ..aamin

18h ago

Doktor ckp ubt yg dia bagi tuh kalau betul pregnant dia akan kuatkan rahim dn kalau tak pregnant di akan period

jgn mkn ubat turun darah lagi..cuba buat test dgn upt yg berbeza2..klu result sama 2 line kemungkinan awk pregnant..mungkin baby masih kecik n x nmpk..

2d ago

Sy dah buat scan melalui bwh sis , still sama jawapan nya 🥲

biarkan dulu 2 minggu pastu pergi scan lagi dan tgok result.

17h ago

Kalau ikutkan sy dah 14weeks , last period 14/6, sepatutnya dah nampak kan sis ?