KUANTITI SUSU UNTUK BAYI 1 BULAN 10HARI

Hai kakak2.saya ingin meminta pendpt.baby sy 1bulan 10hari skrg.baby lahir prem 36w.normal ke jika baby saya kerap menyusu 2-3jam sekali dlm kuantiti yg byk.means skli menyusu hampir 3onz(EBM+FM/FM shj/EBM shj).sy risau sbb mcm byk pulak kuantiti yg baby sy menyusu.kencing byk n kerap.buang air besar 1x sehari najis lembut..minta pendpt.tqsm #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

anak sy prem 31w.. da 1 bulan 22 hari.. berat skrg 2.15kg. 3jam 3oz. kuat nyusu malam. kdg da 3oz, after sejam mintak nyusu lg habis 3oz.. kita risau gak usus dia x mampu nk tampung.

Normal bayi menyusu 2-3jam sekali, bayi sy pun 3onz sblum ni sekarang 1bulan 21hari dah 4onz, bby girl.. ikut demand baby, selagi tak muntah, berak kencing okay, rasanya tak ada apa 😉

2y ago

Okee.tq sis🌹