TURUN TANDA

Hai ibu2..sy nk tnya..sy ad turun tanda..ad kluar darah kadang2 coklat tpi x bnyak..start kluar darah pukul 11.30 mlm tadi..pastu dh start sakit perut sikit2 tpi masih bleh tahan..sakit pom x kerap dan skjap dlm 10s..ade x kt snie ibu yg pergi hospital tggu contraction makin kuat atau terus pergi hospital.?? Bleh x share pengalaman ibu2.?? sbb mak sy suruh pergi hospital bila dh x tahan sakit dan kerap..tapi sy plak rsau sbb xde pngalaman😅 #38w6d #First_Baby

2 Balas

Pergi je sis bgtau nurse kat situ. Nanti dorg akan cek laluan dan decide samada balik atau warded. Kdg2 x sakit boleh jadi dah 3-4cm. Semoga dimudahkan urusan

2y ago

Aamiin Aamiin..baik,,nnti sy pergi hospital..terima kasih reply😊

ikut rasa jela. kalau risau nak pegi, pegi je jgn ikut org. nnti kalau ikut2 org tau2 bby dh nak tekeluar kt rumah, jenuh pulakk masa tu nk pg hospital.

2y ago

Sje jee nk tahu pngalaman..klau bleh nk tggu yg betol2 sakit dan kerap..sbb sy xde transport nk ulang alik bnyk kali sbb duduk d kg..klau bleh skali p hospital terus warded..tuu nk tahu risiko ke kalau tggu btol2 sakit..terima kasih share😊nnti sy pergi hospital tggu ad transport..