Melecet dan pamper

Hai ibu2..nk tnya krim ape yee sesuai tuk melecet kt celah kangkang baby.? Doktor bgi krim zinc oxide..tpi pkai tgok mcm makin teruk..kesian tgok baby..stiap kali nk pkai pamper msti dy merengek kadang2 ngis..and satu lgi pamper ape yee yg elok x sakit tuk baby.? Bby sy pkai dryper classic tpi mcm x sesuai..tepi dy mcm ketat tajam gtu..pernah pkai jenama yg lembut tpi lupa jenama ape..bleh x suggest pamper n krim yg elok tuk baby.? #baby44hari

7 Balas

Hi mom, pakai sudocream. Baby saya pun mula pakai drypers, petpet. Tapi merah2, Sbb pikir nak jimat Sbb newborn kerap membuang. Lepas saya tukar huggies airsoft mmg lembut sgt. Cuma harga dia pejam mata jela. Jnji baby selesa

1y ago

Sy bru jee order huggies airsoft pgi tdi..nasib baik x salah pilih..bru jee beli minyak dgn kawan sbb dy pkai kt ank dy elok..klau x brkesan jgk sy beli sudocream plak..trima ksih yee🥰

Pakai sudocream, ada jual di farmasi, harga mahal sikit tp mmg berkesan. sy mmg pakai untuk anak first skrg dh 4 tahun dan baby sy bru lahir dh sebulan, mmg berkesan untuk punggung melecet. sekejap je dah hilang.

1y ago

Baik sis..tpi sy bru beli minyak dgn kawan sbb ank dy pkai elok..klau x berkesan sy beli sudocream plak..trima kasih yee🥰

Baby sy pon melecet gitu lepas pantang sampai 2 bulan lebih. pakai drypers pon tak jalan melecet jugak pastu sy tukar mamypoko alhamdulillah okay smpai skrg dh 3 bulan lebih

7mo ago

Sy sapu krim youbaby cpt hilang melecet tpi rsenye baby pedih sikit & lagi satu sy sapu krim snow White beli kt tiktok cpt jugak hilang ruam dan melecet

saya pakai huggies ok..krim pakai anakku je.. tp rasanya mmg kena tukar jenis pampers dulu..

2y ago

Okay..tq sis..nnti nk cuba huggies plak..harap2 okay

Try mustela krim. Sy pakai utk anak sy alhamdulillah okay. Merah2 melecet tu hilang dah.

1y ago

Owhh,,x pernah dgr krim tuu..xpe sy dh beli mnyak dgn kawan sbb ank dy pkai elok..klau x elok jgk nnti tukar lain..terima kasih yee🥰

Sudocream

try huggies

1y ago

Dah beli..hehe harap2 sesuai dgn bby..terima kasih yee😊