Makan nanas

Hai ibu2..boleh x makan nanas dalam gulai ikan kering tu..teringin sgt..skrng 25w..kalau awal2 preg thu mmg xboleh mkn..ni dah 25w ad sapa2 yg ad pngalaman x#ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

Saya dari awal pregnancy dah makan nenas sampai 3rd trimester ni. Alhamdulillah semua ok takde masalah. Kalau risau boleh je makan sikit setakat nak merasa. Tapi ikutkan pakar gynae pun ada kata takde masalah nak makan nenas bila bila masa pun

orang tua² cakap kalau mengidam boleh makan sikit² tapi tak lah tahu sangat bab² macam tu sebab saya sendiri first pregnant