Perancang kehamilan

Hai ibu² tumpang tanya pendapat, sy ambil perancang yasmin skrg masuk 3 kotak, prgi frmasi tdi eh takde stok pula katanya lgi sebulan bru masuk stok. Jd dia sruh ambil regulon or regividon yg seakan yasmin cuma berlainan harga, ade ke ibu² yg sama mcm sy? Boleh ke klau sy ambil regividon then bulan dpn ambil yasmin balik?? First time ambil perancang betul² konfius 😌😌 lusa dah kena mkn, setakat ni yasmin ok je dgn sy #perancangkeluarga #pilyasmin

5 Balas

Hi ibu… Sebelum ni saya ambil pil perancang Yasmin juga. Sampai la ada ahli farmasi perkenalkan saya dengan pil perancang Liza, dia terangkan kandungan bahan semua sama macam kandungan bahan pil perancang Yasmin. Saya pun dh buat research mmg sama kandungan dia. Harga Pil perancang Liza pun lebih murah than pil perancang Yasmin 😊 banyak jimat.

2mo ago

yekee.. sy first time dgr nama pil perancang liza nanti boleh cari juga. berapa hrga tu

bukan cuma berlainan harga. bahan dia pun lain walaupun semua tu guna both synthetic estrogen & progesterone. dos pun tak sama. kalau dah sesuai dengan yasmin, better awak continue yg tu. risau kalau tukar yg lain nanti dapat side effect lain pulak.

Hmm tak sure lah boleh tukar2 macam tu atau tidak. Nak tahu juga, mungkin ibu2 lain tahu. Tapi sebaiknya makan pil yang sama je lah kan. Tak try tanya farmasi lain ke?

sebaiknyaa brand yg sama. try cari dkt farmasi lain. kalau semua farmasi takdek stok then mybe blh proceed dgn brand lain

Dulu saya consume liz sbb first time makan pil perancang. Apa kata try pergi farmasi lain & consult kot boleh tukar2.