Makan air dan luka

Hai ibu2... Sya nak tnya, mula2 kat leher anak sya tu mcm kena mkn air... Dah sapu ubat... Tpi tiba2 anak sya garu2 kat kwsan tu bnyak kali... Dah jdi luka berair... Tiap2 masa akan garu kat situ walaupun dah pakai mitten.. bila kita larang, dia mcm marah2... Sya dah cuba rash cream, cetaphil... Baby still garu2.. mcm mna ye ibu2? #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

Makan air dan luka
2 Balas

Hai. Pelipat leher makan masa sedikit nak elok mommy. Anak takda pengalaman tapi anak buah pernah kena. Kena keringkan kerap bahagian berair tu dan cream tu kena tanya doc alternatif selain cream. Kadang cream lagi trigger berair atau kering yang amat sangat. Bila kering sangat pun boleh jadi gatal juga

2y ago

Oh yeke. Kalau bab letak bedak saya pernah baca ada yang boleh jadi makin teruk. Payah juga ye begitu. Bila berpeluh pun masalah juga.

Sy sapu bedak baby jer.. Alhamdulillah serasi dengan baby sy.. Cuma kulit leher baby sy jadi warna putih² bila dah baik..

2y ago

Baby okay sis ? Serasi tak krim klinik tu ?