Peranakan jatuh atau bukan??

Hai ibu2.. Sya hari ni dah 55hari.. Sya tkpasti yg ada dekat dlm Virginia Sya ni tombong ke bukan sebab bila Sya kencing Sya mencangkung Sya masukkan jari ada rasa mcm bentuk tombong Tapi dia bersambung dengan dinding Virgina.. bila Sya baring atau berdiri dia masuk ke dalam.. Sya cuba tolak masa mencakung tu xda rasa sakit apa2.. Sya cuba tekan pusat BG dlm Sya rasa denyutan tu.. Sya confuse.. hari2 fikir.. hari2 buat senaman kegel.. Smpai kdg 2 3 kali buat.. tp benda tu still disitu bila Sya mencangkung 😔#ingintahu

3 Balas

Hi ibu. Saya ada try google tentang ni. Apa yang saya faham benda ni selalu jadi lepas bersalin normal. Sis cuba rasa kedudukan benjolan tu. Kalau terlampau kebawah atau sis rasa macam ada tekanan atau macam berat kat bahagian kemaluan tu jumpa doktor terus lah. Maaf kalau ada salah dari kefahaman saya ni. Apa2 refer doktor. Lebih selamat. InshaAllah..

Maaf puan, tiada pengalaman sebegitu. Tunggu komen ibu-ibu yg berpengalaman.

Sy rasa mcm normal. Sbb Virginia kita dh berubah.