batuk waktu malam

hai ibu2 smua, nk tnya normal ka batuk hnya ada wktu malam sja ?siang normal xdak batuk plk.kdg nk tdo pun jd x selesa sbb rsa mcm gatal2 kt tekak tu yg asyk batuk ja.ada ka yg sama mcm saya ?saya 12 week skrg nie#seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

1 Balas

Hi sis. Tak pasti la normal atau tak. Tapi saya pernah alami masa hujung 2nd trimester hingga hampir waktu bersalin. Cuba standby air suam dan minum bila tekak gatal. Kalau makin teruk boleh makan ubat batuk tapi kena minta doc ubat yang sesuai dengan ibu mengandung.