Keputihan tiada langsung.

Hai ibu2. Siapa dekat sini tiada keluar keputihan ketika hamil dan kuning2..memang bagus kan. Tapi risau kalau nanti keluar kekuningan. Orang kata rahim rendah.. Betol ke? Nak tanya doc lambat lg appointment.

1 Balas

Tak sure kalau betul tak ada keputihan sbb setiap rahim yg sihat mesti akan ada keputihan, sbb keputihan tu salah satu fungsi adalah utk "membersihkan" rahim. Sy time preg mmg keputihan keluar sikit & jarang2 tp setiap hari mesti ada. Asalkan tak berbau, warna selain kekuningan dan tak terlampau byk, it's normal. Otherwise, kena inform doc.