Bantu saye ibu2

Hai ibu2 semua,saye nk tnye normal ke tapak kaki sakit mcm kebas2 biler nk berjalan...saye skng prngnt 34 mnggu..Hari ni xbOley nk jln sgt sbb klau kaki pijak jer lantai nk mule berjln msti rase sakit ... #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Hi dear. Normal rasa kaki lenguh dan sakit sbb perut membesar dan berat. kdg2 kaki akan start bengkak. kdg2 time tdr mlm akan rasa kaki cramp. Tp kalau kaki bahagian betis sakit dan rasa keras dgn ada rasa susah nafas better dtg hospital jumpa Dr. (Takut ada darah beku, perkara biasa berlaku kpd ibu mengandung sbb darah akan pekat time mengandung) 1. Mlm sblm tdr blh minta tolong husband bg light massage. 2. Cuba amalkan pakai compression socks. 3. Cuba amalkan tinggikan kaki time tdr guna bantal utk membantu pengaliran darah. 4. Cuba rendamkan kaki 2x seminggu guna epsom salt. 😊semoga dpermudahkan segala urusan puan sampai bersalin nanti.

3y ago

selamat mencuba.