7 bulan masih meniarap

Hai ibu2 semua, normal ke kalau baby 7 bulan taknak meniarap bergerak kedepan dan belakang? Nak merangkak jauh sekali laa. Kerja nya nak dok dalam walker sahaja. Kalau letak bawah mmg tak mahu. Buntu nak buat macam mana. Kalau letak bawah mmg menangis. Tapi duduk tegak tu dah bole. #ingintahu

2 Balas

O OK je. Jangan sampai 9 bulan. Bagi saya walker tak membantu untuk tumbesaran otot anak. Pangku dia selalu, letak dia, dekat kan diri mak ayah dgn anak masa letak anak. Biar dia menangis capai kita. Dari situ dia latih diri nak bangun, berdiri, berjalan,. Merangkak

Paed anak saya bgtau kalau dah intro walker mmg anak akan malas meniarap & merangkak