Gajet kepada baby

Hai ibu2 sekalian... Nk tnya ...umur berapa boleh start dedahkn anak pada gajet ye? Tgok ada baby setahun yg boleh ckpsikit2 bila tgok Ms Rachel ... #firstmom #firstmoment #firstbaby #ilmu #parentingadvice #baby3month#bantusharing #ingintahu #ilmuparenting

2 Balas

masa umur 1tahun 2bulan baby boleh ckp nak, mak (panggilan maktok dia) itu ja. lepas tu sy ad tengok vtt ckp boleh bg tengok mcm mrs rachel ni utk perkembangan otak baby. dia ada sebut kartoon lain (cuma xigt) lagi tapi bukan cocomelon, didi&friend. baby start panggil mama & dada sbb tengok mrs. rachel juga la start pd tu baby boleh ikot perkataan yg mrs. rachel sebut. sy xde la bg tengok hari2. sy bg tgok sekejap2 je. baby jenis cpt bosan. nnt phone sy dibuang nye😅😅. smpi skrg dh 2tahun++ pon gitew.

9mo ago

awak boleh refer sini https://www.instagram.com/reel/Ct6hcPIJXLr/?igshid=NjIwNzIyMDk2Mg== https://www.instagram.com/reel/CtL1E_zhKvN/?igshid=NjIwNzIyMDk2Mg==

Kalau ikut buku mmg lps 2tahun. Tp anak sy pm tgk ms rachel mmg dia boleh bercakap dan guna sign language. Skang dia 1y8m..😅 tp kena balance dgn buku n main bersama. Kalau kartun mcm cocomelon sy xbg