ibu

Hai ibu² saya nak tnya, masa saya book berat 48 kg mcmtu. .skrang baru nak msuk 7 bulan dah 64kg so total weeks dalam 13kg mcmtu.. Baru 26 week... Nak tnya berat tu pada ibu ke baby... Sbb misi selalu marah jugak bersat naik terlalu mendadak....

1 Balas

Nak tau berat tu kemana kena scan puan...berat tu ada yg ke puan..ada berat air ketuban...berat bby...berat uri...berat lemak ...byk lg berat dlm perut kita kalau nk total. Kenaikan berat ni mmg ade berat yg sepatutnya naik setiap bulan...puan boleh semak semula dlm buku pink... Nurse marah sbb bila berat naik byk sgt risiko utk kena kencing manis n bby besar