Pergerakan baby

Hai ibu² .. saya nak tanya, sebenarnya mcm mana rasa kalau baby bergerak? Rasa ngilu ka? Rasa sakit ka? Sbb saya kerap rasa kjap ngilu n rasa perut tak selesa, kjap sakit, kejap tak sjak msuk 15w .. #firstmom #firstbaby

5 Balas

Saya 18 weeks start rasa mcm ada ikan dlm perut. Malam nk tidur lagi ketara sbb kita relax and kita akan focus to any movements.. also, saya baca kedudukan placenta tu main peranan gak. Kalau placenta nya kat belakang, movement tu lagi ketara. Mengikut google lah. Kalau salah maaf ya

Rsa mcm angin yg sdg bgerak dlm perut😂. Geli2 la hehe. Tp kdg2 je rsa klw sy baring mngiring bru rsa. Klw dduk atau bt krja2, x plk rsaa. Dia kecik lg mybe sbb tu jrg sgt rsaa dia gerak walaupn sbnrnya dia aktif je kt dlm klw x tido🤣 . Xda sakit2 perut pn

Saya first rasa geli2 dlu. Masatu dlam 16w baru rasa geli2 dlam rahim. Mcm ade benda gerak2 manja dlam rahim tu. Xde la rasa sakit ke ape hehe..

masa mula2 rasa 15w haritu, rasa ada benda bergerak dekat perut, sekarang baru masuk 18w takde lagi rasa sakit ataupun ngilu...

Sama dgn sy sis kdg2 rasa ngilu dan xselesa. Sy first mom keliru rasa baby gerak atau angin dlm perut je hehe..