Minum air gula 37 minggu

hai ibu2.. saya nak tanya macam mana nak minum air gula 37 minggu. masa 14 minggu saya dah minum air gula. alhamdullilah.. semua okey. tapi biasa masa hamil kena minum air gula 2 kali. so masa saya hamil 28 minggu. saya ada tanya dgn misi untuk minum air gula. misi cakap tak payah. sebab keputusan mula2 gula saya okey.. tiba2 bila saya pergi check utk 37 minggu. misi lain yang check sebab misi saya cuti. dia suruh saya minum air gula lagi. 3 hari lepas dah minum. tapi saya muntah. so hari rabu ini kena minum lagi. ada cara tak? perut jadi lapar sangat. tekak pun tak selesa nak minum.. ibu2 boleh tolong saya? ##firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Huhu bab lapar tu memang tak boleh buat apa, sebab kita kena puasa kan sebelum minum air gula. Tapi kalau nak kurangkan rasa loya tu, paling bagus datang waktu awal pagi tu, waktu nurse baru buat air gula masih suam2 panas tu, minum waktu tu senang nak telan, tak terlalu rasa manis tu sangat. Kalau dah sejuk rasa kelat n manis dia makin terasa, makin susah nak telan n akan rasa nak muntah. Kalau tetiba rasa loya tu, cuba tahan jangan sampai muntah, penat nanti nak ulang kali ketiga 😅 Good luck!