sembelit

hai ibu2.. saya baru melahirkan baby boy berusia sebulan lebih... saya just bagi baby mnum susu badan sahaja. tapi kenapa baby saya susah membuang hadas besar yer.. seminggu 3,4 hari baru membuang..selama baby x mmbuang..dia ssh sngt tdur.menangis sahaja

6 Balas

Sy plak sblm bg ank susu fm.....susu badan je membuang smpai 3 kali sehari....normal ke tak tu? Huhu...sy xtau plak klu fully bf ank tak membuang tu normal....hihi...baru tau info la ni

normal kalau baby menyusu kurang buang air besar. baby lebih kerap kencing. baby selalu menangis sbb cepat lapar sbb susu ibu terlalu mudah utk dihadam. kena selalu susukan dia.

Normal baby susu badan x berak 3,4 hr.. Dia menangis tu mungkin sebab lain. Najis dia macam mn? Warna apa?

4y ago

Oooo normal tu. Sbb lain tu dia nangis

Hadas besar? Saya salah baca ke ada yg salah tulis? Mommy risau baby ni sampai slh tulis.

4y ago

Mngkin tertypo kot😂

Kembung perut tu .. xselesa . tungku2 bdn die bg die kentut .. angin kua.. jumpa dokter

Jangan hadas besar sis..😄.. air besar kot..

4y ago

Hahahh kan😅