Perancang keluarga

Hai ibu2... Nak tanya sapa sini ibu2 ad pengalaman pakai perancang keluarga yg masuk alat dlm rahim tu..? Klo xslp nmanya iucd kan..? Ok x guna tuu.. #ingintahupengalamanibuibu #perancangkeluarga

2 Balas

Hye sis Saya pkai dah 2tahun alhamdulillah okay selesa tak ganggu hormon mudah pakai tak sakit murah… Saya pkai sebab sebelum ni saya cucuk depo tapi masalah hormon teruk sangat so doctor suggest pkai alat… kalau pil depo implant semua ada ubat so sedikit sebanyak akan ganggu hormon walaupun sikit tapi effect tu atas orang jugak ada yang teruk ada tak teruk

2mo ago

Kawan2 saya ramai pkai iucd… tambah yang bekerja sebab hormon okay tak terganggu… Sejak saya pakai pon period on time every 28day circle… darah keluar elok…

macam manaa ye kita nak check keadaan iucd dalam rahim kita . sebab dah try check tapi takjumpa benang argh rishaunyer

2mo ago

Kalau risau sangat sis boleh ke klinik bagitau doctor nanti doctor akan scan tengok