Vaksin tdap

Hai ibu2, nak tanya la, ada ke ibu2 mengandung yg da amik suntikan vaksin tdap? Bole share pengalaman anda. Lepas suntikan tu ada kesan efek ke sperti demam ke? Suntikan tu sekali je ke? Sy ibu mengandung 28weeks.

5 Balas

Saya first pregnancy and dah kena suntik ATT masa kandungan 21w and 25w. 2 kali kena suntik. Pastu xde demam ape . Kecuali ngilu2 kat bahagian bahu tu je 3-4 hari pastu ok dah.

I vaccine last 2 weeks. The next day vaccine ada sakit kepala, letih. My 1st baby tak ada symptoms mcm ni. Hope you are doing well 😊

saya first pregnancy. sekali je kena. tanya dr pun ckp sekali je untuk tdap. saya cucuk masa 28w

1y ago

so far tkde kesan. tk demam pun. lenguh sikit je. cuma kalau tknk lenguh lembutkan tangan masa kena cucuk tu. jgn keraskan, kalau tk mmg lenguh sampai boleh demam

Saya kena skali masa 28w, 2nd dose 32weeks nanti, so far okay je tkde demam ke lebam ke

Dua kali nt 35 ada lg skli cucuk kancing gigi awk

12mo ago

Fyi Tdap & ATT(tetanus shot) is different ye. Dia tnya Tdap vaccine. Tdap hnya sekali cucuk. ATT 2x cucuk (free d kk). Tdap berbayar d swasta (next year baru kkm bg free).