UPT? Bila waktu sesuai

Hai ibu2, maaf nak tnya klu delay period 3 hari dah blh test ke? Tak kuat nak cek sbb takut kecewa lg tapi hati kuat nak test jgk.. mohon kata2 semangat dan pendapat..#pleasehelp #ingintahu

7 Balas

Kalau sy dh lewat 7 hari sy terus cek, rasa nk cek cek je sis supaya tak tertanya2. Beli je upt byk2. Sy haritu cek guna 2 upt guardian punya ada line tp samar2 lepastu nak lagi kepastian sy cek guna clear blue punya test 3 kali , 2 error sbb first time. Rasa membazir tp nk tahu punya pasal.

saya chek dah 12munggu🤣 rasa tak percaya plak saya pregnant...selalu saya lewat period tapi sy tggu smpai 2bulan tak datang period lagi baru saya g chek..rupa2 nya saya pregnant 12minggu...saya tak tau saya pregnant sbab alahan tu takde tak mual lansung takde alahan...

Kalau period regular dan sis ada rasa simptom boleh cek awal Mcm sy tk suka tanda tnya sy terus cek, ada ke tak janji sy dh dpt jawapan

kalau nak line nampak clear boleh try seminggu lepas miss period. bangun lagi, terus test. guna first urine haritu.

cek je sis..sy spare bnyk2 dlm laci..kira2 dlm 10 jenis upt jugak la huhu sbb excited

Tunggu bila you missed period seminggu, then buat UPT test😊don't worry

Saya buat after 4day missed period ☺️