Mommy mental health

Hai ibu2. Hari ni saya nak bagi awareness sikit boleh pada mommy2. Ni based on cerita saya yang mungkin mommy2 anggap benda ni sebagai perkara kecil. Lepas bersalin penting ya mommy2 check keadaan mental selain keadaan fizikal sebab bila mental kita x okay, ofc smua benda akan jadi x okay. Kita akan triger dengan mudah n all. Untuk elak dari benda2 buruk baik bendung. Jangan ingat org yg alamai masalah mental health ni sebagai gila. Ujian manusia lain2. #firstmom

2 Balas

Saya pon takut yang ni sbb saya mmg ada masalah kesihatan mental, tp kkia refer saya ke hospital dr awal kehamilan. Saya harap lepas kehamilan keaadaan terkawal.

Setuju. Saya ada sejarah depression masa zaman gadis. Itu sbb saya jaga mental health sebelum hamil lg dan nak tenang2 je. Syukur...