Breast luka..

Hai ibu².. boleh suggest tak nipple cream yg ok? Puting sy dh luka.. klau df pedih yg amat.. #bantujawab

12 Balas

sy first mom bersalin bulan feb, ank full bf😆lpas bbrpa hari bersalin breast sblh kiri luka, tiap kli baby nyusu sakit sgt sbab masatu sy cuma pndai bgi baby nyusu breast sblh kiri, sblh kanan sy x bbrpa pndai nak adjust dukung baby😆breast luka teruk juga la smpai t'kupas kulit, lpastu sy ada tnya nurse dy ckp kerap sapu guna susu bdn kita je. Sy buat gitu dgn sapu2 guna air suam lpas bbrpa hari dah okay

1.sapu guna air susu sndri atau 2. guna nipple cream mama's choice atau 3. guna nursing butter palmer's anak 1st pakai nursing butter palmer's..ok la rasa sakit tu kurang anak ke 2,byk sapu susu badan n kdg² apply jgak nipple cream mama's choice..pon ok.. 2 2 cream ni mmg selamat tuk baby bila menyusu

Sy x sure actually ada atau x tp sy pernah tnya, jwpan yg sy dpt xda cream pun atau maybe doctor x sarankn sy utk letak cream n Normal mmg akn jd mcm tu bila slalu breastfeed. Sy just rajin cuci guna air ja & bgi kering. Lama2 hilang

Try cari brand mama earth ni. Betul2 on the spot terus tak sakit. Beli yg kecil je. Mahal sikit, tpi mmg berbaloi. Lepas sapu, baby boleh terus hisap, tk perlu basuh or lap dlu.

2w ago

saya pun recommend yg ni 👍

saya biasa nya akan sapu air susu badan kat tmpt luka puting tu,picit sikit & sapu kawasan puting tu..kerapkan buat insha'Allah dia akan baik

2w ago

betul. yg ni mmg mujarab. pakai air susu badan sendiri 👍🏻

Boleh cuba guna nipple shield sementara puting tengah sembuh. Biasa sapu lanolin cream. Saya guna jenama Pigeon.

palmers cocoa butter , so far memang bagus , sehari dua dah hilang luka . farmasi ada watson pun ada

2w ago

watson puchong ni mmg xde stock,last² order online je..brg wanted mmg susah nk cari🤭

blh try brand palmers cocoa butter cream. slalu kt farmasi mmg jual ni.

try sis cuba jenama pigeon

Medela purelan lanolin