Baby kembung..

Hai ibu2, ada tak ibu2 yg bagi baby gripe water , anak saya lepas berak je mesti kembung xboleh kentut, menangis melalak sangat teruk walau dah sapu minyak, tuam & barut.. # baby 2 bulan

6 Balas

Try pegi klinik dulu confirmkan dgn doktor kalau betul baby colic kembung. Tapi mmg tkde ubat tau utk baby bawah 6bulan kecuali paracetamol kalah demam. Aritu saya pegi doktor suruh urut2 je. Lepas 3 bulan baby dah okay dah boleh kentut berak dengan tenang

3mo ago

insyaallah, saya usahakan p secepat mungkin..

bawak bby nguurut dgn bidan ..mungkin dia jdi ketul angin bawah perut dia .kalau dibiar boleh jdi angin pasang surutt ..anak awak boy Ka ?

3mo ago

a.ah boy..

sye bgi gripe water mse baby sye 2 buln juga dlm 3ml mcm tu 2 kali sehari yes kentut dan jgn lupe urutan pada perut I love you.

peluk baby tpuk2 bontot inshaAllah dia kentut

Minum susu apa? Confirm perut kembung?

3mo ago

insyaallah sis, saya cuba ke klinik secepat mungkin. tq atas saranan.