KEPUTIHAN & RAHIM LUKA

hai ibu semua . saya nk cerita, dlm 27/28weeks lebih kurang, saya ade alami pendarahan, pergi hospital doktor bgtau rahim saya radang & luka. keputihan saya pon banyak, doktor bgtau normal, sebb rahim kita mngmbang & akan mnjadi senstif. yg jadi msalah kputihan saya terlampau byak & apabila keputihan banyak rahim tu akn berdarah balik sebb kuman kat situ. saya da guna ubat insert yang doktr bg, 3biji da . tapi kputihan tetap ade, bile kputihan keluar, dlm bebrapa jam bila nk buang air kecik / besar darah pon akn keluar . ade pernah sape² alami mcm ni x? mcm mana nk kurangkan keputihan ? mkann mnis sy kurg mkn . tolong saya untuk atasi keputihan ni.. #babyfirst #31week 5days

2 Balas

sis cba ambik daun sirih rendam air panas mndidih..pastu tnggu air tu suam2 cucikan dkat bwah tu..jgn msukkn dlm cuci2 kat luar je..nnt dya mmg akan kluarkan kputihan tu bnyk..tp lma2 bkurangan.. cma jgn kerap laa mcm sminggu 2x kli..sy doakan smoga baik2 smuanya ye sis..aamiin

Minum byk air putih

4y ago

saya da mnum byk air putih, tp masih lg mcm tu sis 😢