Anak demam

Hai ibu semua nak tanya tips kurangkan demam bayi 7 month sebab faktor tumbuh gg or viral fever

2 Balas

- Pantau suhu baby setiap 4 jam - Kalau dah ada paracetamol prescribed by doctor, makan on time. - Pakaikan baby pampers je. Sambil tu boleh lap2 baby. Kalau saya just letak KoolFever kat setiap celah pelipat (paha, betis, ketiak) dengan leher anak. - Buat mandian lemon. - Pastikan anak stay hydrated. Cook something soupy pun okay. *If suhu anak atas 38°C dan lebih 3 hari tak kebah, jangan teragak-agak untuk ke klinik/hospital ya.

3mo ago

Aamiin

Basahkan atau lap kepala dan ketiak bayi dengan kerap - setiap sejam. Potong nipis garlic, balut dengan tisu, letak dkt tapak kaki dan pakaikan stokin. Jangan letak direct dekat kulit, nanti melepuh