Anak 1 tahun

Hai ibu. Saya nk bertnya, anak2 ibu masuk umur setahun tidur malam pkul berape ye? Dan bgun pagi pkul berape pulak?. Ank saya time baby tdur pkul 8mlm hgga 7pg. Msuk je setahun. 9.30mlm bru nk tido dn bgun pkul 6pg. Tu pun die nngis dlu.. paling lmbt pukul 10.30mlm.. die msti nngis mcm kne pukul n nk kene peluk bru tdo. Ank sy ni dr 5bulan mmg da pndai tdo sdri. Sy ajar sleep train.. da msuk setahun ni pelik sikit. Siang senang tdo. Malam jdi susah nk tdo. Nngis je..#firstmom #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

Anak Sya dari kecik smapi umur dia 1 5bulan tdr tk ada masalah .masa masuk tdr 10-10.30 kena masuk tdr sy ckp lah jom tdr esok plk kita main ,dlm bilik kena lah senyap pasang lampu tdr je ,bangun pagi kul 7 dah bangun ikut masa dia juga klu tk lewat juga bgnun pgi , klu tdr siang plk tdr dlm kul 3- 5ptg ,ckp dkt dia tdr dulu nti ptg kita main dkt luar .

1y ago

ank sy ni tdur lmbt pn tetap bgun awl.. sy rsau die tk ckup tidur..

baby sy dr dia setahun sampai sekarang setahun 8bulan time tido antara 7.30-8.30mlm. time bangun dia mmg awal. 6-6.30pg. dia xkn tido dah. siang pon dia nap kejap2 je. paling lama 1jam. selebih nya main?. kalau sy keluar mlm bwk dia ja time tido dia akan lari. lain pada tu sama je awak. malam dia akn bagun nak susu ja. pastu tdo balik.

1y ago

siang 2kli tdo, paling lme 2jam, kalau skjp 1jam mcm tu. siang 3jam die tdo , siang tkde mslah die senang tdo tp nk kne snyp bru tdo lme.kalau bising stgh jam je die tdo. mlm 8.30mlm da tdo tp msuk sthun siang mcm biase ok smua. malam je die susah nk tdo . nngis ,. mte da ngntok tk nk tdo .. rumah sy dduk ni sunyi tk bising.. die tidur katil sdri dr baby .. sy cume tkut die tk cukup tidur. tu je yg sy rsau..

baby saya kalau ditidurkan awal, dia memang takkan tidur. paling-paling awal pun pukul 11pm keatas baru tidur. sebelum nak tidur pun memang ada drama air mata lah jugak ? tapi saya pun dah tak larat nak layan dia main so paksa jelah dia tidur. then pukul 9am lebih baru bangun.

ntah la sis. anak saya hardcore bab tido. tido pkul 12/1 malam? lepastu bangun kalau boleh 11/12 tengah hari ? pastu da lah xtido petang, malam tido lewat. konpius mak dia adoii

mse ank sy bru2 nk meningkat sthun,tido nk bertepuk je..dh sthun bru sy sleep train dia,tido tnpa buai,ok alhamdulillah..tk bnyk ragam sngt time tido.

sama sis..dia banyak main skrg . dah dapat kaki pulak kan..tk tahu penat..hehe.. tido jam 10 bangun jam 7..