Baby newborn

Hai ibu nak tanya sebagai persediaan. Baby newborn dah boleh pakaikan losyen dan oil tak? Utk baby massage pula korang start dari baby usia berapa ye? #firstmom #pleasehelp #firsttimemom #advicepls #firstbaby #ingintahu

4 Balas

Losyen sy pakai msa da 3bln lebih. Oil tu mcm mnyak telon msa newborn da bgi pakai sbb tkot kembung. Lain² mcm bedak ape smua mmg xpkai kan pon.. Massage xprnh bt sbb baby xmo dduk diam. 😆😆

2y ago

Ohh mcm tuu hehe

Bg sy dua2 boleh pkai.. Dlu ank sy stiap hri letak minyak baby oil.. Bila dh besar sikit sy letak losyen je ..

2y ago

OK thanks sis

Sy pkaikan telon saja utk 2 minggu pertama. Lepas yu baru sikit2 pkai losyen takut bby allergic.

2y ago

Ohh thankss ya

oil dr newborn lg dah pakai...losyen ni kalau kulit baby ok,then bole pakai

2y ago

Nak sapu oil dulu baru losyen. Or losyen dulu baru sapu oil? 😅 Tak taulah step mcm mana