makan buah

hai ibu ibu semua. baby 6 bulan 14hari dah boleh makan buah dah ke ? ada org ckp bgi bubur je dulu. klau boleh buah apa yg sesuai ye. #firstbaby #firstmom #bantusharing

3 Balas

awak ada fb? kalau ada follow fb happy baby food malaysia. dekat sana mcm2 info awak akan dpt. dn awak akan dpt mcm2 resepi yg menarik utk dimasak utk anak awak mkn. tadi baru je sy buat bubur dgg. utk hntr pengasuh mggu depan. tinggal nk buat breakfast and snacking utk baby pula🙈. sy xbuat 4dr pon. setakat ni alhamdulillah anak sy xde alergik dgn pape. breakfast - oat + mangga, oat + blueberry, etc lunch - bubur + pakcoy, bubur + kubis bunga, bubur + carrot, bubur + kentang, etc snacking - buah naga, pure sweet potato, taufu fa, pure labu, biskut baby, etc

bley.. nak bg mcm tu pun bley (kne pantau), puree buah atau puree buah campur dlm bubur... sye bg mangga, epal, dragon fruit, plum, pear..

Dah boleh bagi. Anak saya genap 6 bulan saya dah bagi buah. Saya bagi dragonfruit, avocado, apple, pear.