Bayi masih nak menghisap walaupun dah kenyang

Hai ibu ibu, nak tanya apa nak buat kalau anak masih nak menghisap walaupun dah kenyang. Kadang2 sampai muntah sbb banyak sangat minum susu. Anak saya tak pandai hisap puting payudara saya jadi saya pam dan bagi dalam botol. Setiap kali minum sampai kenyang tapi masih nak menghisap. Kadang sampai muntah. Bila tak bagi anak akan menangis. Bantu saya ye ibu ibu yang berpengalaman bagi tips 🙏🏻🙏🏻#firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

1 Balas

Hai. Cuba perhatikan pattern penyusuan anak. Kalau sekali minum 3onz so boleh lebih kan sedikit. So takda lah banyak sangat anak minum sampai muntah

1y ago

Ya sis dah lebihkan sikit and stop lepas dah cukup susu tapi baby masih nak menghisap