Bayi 7bulan belum pandai duduk dan merangkak

Hai ibu ibu, anak saya sekarang 7 bulan dan minggu depan dah genap 8bulan tapi masih belum nampak dia pandai merangkak atau duduk. Normal ke? Sebab saya tengok baby lain yg sebaya sudah pandai duduk dan merangkak. Baby saya cuma mampu meniarap sahaja tapi belum pandai nak bergerak ke depan. Saya risau 🥺#firstbaby #ingintahu #firstmom

4 Balas

Normal. Lain bayi lain perkembangan tumbesarannya. Kerap pangku dia di riba dan sandarkannya pada bantal dgn pantauan penuh. Puan dan suami meniarap dan mengensot sekali dgn dia, dah nampak dia angkat punggung, puan pun merangkak sekali dgn dia. Ajar macam tu. 😊