40 week 1 days

Hai ibu ibu ada tak kat sini sama macam saya ikutkan due semalam 31/1/2023 tp belum ad tanda san de bg basa smpai 5 hb klau tak sakit jugk 6 hb kena serah diri dan induce paksa bersalin. Any tips apa apa tak #firstbaby #firstmom #bantusharing

6 Balas

saya ada pengalaman ank nom 2. anak saya lebih due date. extend seminggu. malam sebelum hari saya patut serah diri induce turun tanda and selamat bersalin tanpa induce. takpe puan yg penting puan jgn lupa monitor pergerakan baby ja. selebihnya doa je agar allah permudah urusan bersalin kita

Kalau overdue mmg kena induce.. blh cuba jln itik, sujud lama², squat.. kalau masih larat la.. dan bykkan pujuk baby serta doa moga baby nk kluar elok².. moga dipermudahkan urusan bersalin ya

40 weeks 4 hr...xda trun tnda..just sakit2 pinggang ja...bila ckp dgn bby,dia just gerak2...mcm seronok plak dok dlm perut...dia x taw ibu dia tgh risau ni...

1y ago

jgn telalu set dlm mind proses tu sakit and susah. nnt jadi stress. and banyak2 kan doanya puan

saya harini 41 weeks 6 days . esok admit ward . induce . doakanlah baik baik. dah ikhtiar Dan sekarang berserah je . harap baby keluar dengan Selamat ja

1y ago

Semogaa dpermudahkan urusan sis ya amin♥️

ade sis..snasib la kita..drpd excited btukar susah hti dh..adehh

Sama dgn sya sis ..klau x brsalin lgi sbtu ni serah diri da