Produk berpantang .

Hai ibu, boleh suggestkan tak produk berpantang brand apa yang best? Product apa yang kurang jamu jamu, saya kurang percaya pada jamu, lebih prefer produk @ vitamin yang ada certified kkm. #ingintahu

1 Balas

Kalau mcm tu tak perlu produk berpantang. Nnt lepas bersalin, hospital prescribed supplemen; pengalaman sy, saya dpt Vit C, asid folic, vit B, zat besi. Doktor pun minta saya mkn zat besi klu dah habis stok drpd hospital. Baki zincofer ada lg, sy mkn yg tu. Ni awak ikut arahan doktor ya. Jangan ikut saya sbb doktor prescribed supplemen yg saya sebut td utk saya. 2. Amalkan pemakanan sihat dan baik. 3. Slow walk ikut kemampuan selepas 24 jam bersalin. Saya duk wad lama , jadi , dah hilang pening2, saya jln sendiri tanpa bantuan nurse ke tandas, ke pantri. Kat rumah pun jalan2 kat luar rumah kena cahaya matahari. Saya suka ke klinik cek kuning anak sbb nak slow walk. 😁 Minum air kosong secukupnya . Elakkan stress.