Boleh ke bersama?

Hai. I nak tanya kalau lagi seminggu kita nak period boleh ke minggu ni i nak bersama? Takut kalau pregnant. Ada effect ke? Mohon bantu. Ada siapa tahu? Or any advice? #pleasehelp #advicepls #ingintahu

7 Balas

boleh tak ada masalah. even kalau pregnant pun, kalau badan sis sihat dan janin yg terhasil pun sihat, patutnya lekapan janin ke rahim tu kuat dan takkan tanggal semata sebab bersama suami. saya pun lepas ovulasi bersama suami hampir setiap hari, alhamdulillah baby okay.

Hi sis, dr yg selalu saya consult ada bagitau, boleh bersama tapi kalau boleh bersama dgn cara yg paling soft. Maksudnya jangan terlalu aggressive atau terlalu banyak gegaran. 😊

Saya tak tau preg sis, mmg bersama dgn suami, dah lh pjj tau lah mcm mana bersama tu, hari2 bersama, tau preg pun da 5 minggu . . Ikut org lah bak kata

Maknanya taktau tgh pregnant atau tak ke? Should be ok je sebenarnya. Tapi nak selamat just jangan ganas sangat.

biasa takde pon. sy waktu awl pregnant pon pnh bersama suami Alhamdulillah xde masalah. tp lain org lain bdn.

7mo ago

Masa tu sis dah tahu pregnant ye

maksud puan taknak pregnant ke? atau nk jaga kandungan?

try buat opk

6mo ago

Tak faham. Takut pregnant effect kat perut? Tapi lagi seminggu nak period?