Saya sedang haid seperti biasa tetapi check upt, naik 2 line.

Hai dearest mommy.. Ada kemusykilan yg perlukan pendapat korang. Saya sekarang sdg haid seperti biasa, cuma kdtgan haid sy tlalu awl, iaitu pd hari ke 22 dan hanya spot merah dlm 2 3 hari (1st period 16nov, dtg spot 7dis, darah heavy 10dis) Even tak yakin, sy stil bt upt check, hasil negatif. Hari ke 4, darah trun byk seperti biasa seolah² 1st day period. Jadi saya anggap lah tidak hamil. Kemudian pd hari ke 29 (14dis) iaitu hari spatutny sy dtg haid, breast sy terasa sgt sakit padahal sbelum haid pd hari ke 22 breast sudah pernah sakit. Jadi sy sesaja lakukan upt test skali lagi, hasilnya positif. Dlm tak percaya 3x sy test upt still naik 2 line. Persoalan saya, kenapa blh naik 2 line dlm keadaan darah sy msh blm kering dan klu ikutkn kiraan kitaran, saya bkn dlm kategori lewat sebab sy test pada hr spatutnya sy dtg haid. Stakat ni sy dh beli 2 3 jenis upt dan dh cek 7x still lagi naik 2 line. Sy pernah mengandung ank sulung dan selama 4 bln stil kedatangan darah selama 4 5 hari pd waktu haid spatutny dtg. Keadaan dulu, saya telah lewat haid barulah disahkan hamil dan berbeza dgn kali ini. Adakah saya benar² hamil? Jika dikira pd last period, 16 nov hingga sekarang 15 disember, umur kandungan baru sebulan. Tidakkah terlalu awal saya ke klinik utk pengesahan?

Saya sedang haid seperti biasa tetapi check upt, naik 2 line.
4 Balas

kalau sis dah ada sejarah macam tu saya rasa kemungkinan betul sis pregnant .. macam saya irregular period last period 18/2 tapi cek upt awal bulan 3 result negatif then saya tunggu lagi sebulan 23/4 saya test result positif .. gitulah kalau dah ada sejarah yang macam tu saya rasa puan dah dapat agak dan seeloknya berjumpa dengan dr segera takut boleh jadi risiko yang lain pulak ..

1y ago

iya puan , kalau dah ada sejarah macam tu memang kita sendiri pun dapat agak ..

setau sye ade je org yg pregnant tp period .. ada org kt sini dh 8bln pregnant bru tau , sbb period dye dtg mcm biasa .. bdan jnis berisi ..

1y ago

insyaallah mungkin rezeki puan 🥰

cuba dapatkan penilaian kesihatan dr doctor. inform doctor detail mcm yg awak bagitau ni.

1y ago

mudah mudahan ada rezeki utk awak❤️. aamiin ya mujib🥰

try cek di klinik..ceritakan semua situasi pada doktor

1y ago

sbb kes puan nie unik sikit.. sye rse ok je jmpe Dr awal2..