Routine bayi 4 bulan

Hai, boleh tahu normally baby 4 bulan tidur and berjaga brpe jam ? Anak sy nk msuk 4 bulan tpi tdo kjp 10-30min jee ..susu pon tk smpai 2 jam nk susu lagi ...bila berjaga nk kita dpan mata ..nk kata tak knyg susu bila bgi lebih muntah overfeeding pulak

2 Balas

4 bulan ni masuk fasa sleep regression. sama mcm baby saya, kalau biasa boleh tidur 2 jam nap, sekarang 30 min je. so masa fasa ni saya banyak dukung/pangku baby masa nap, supaya waktu tidur extend panjang lagi.

2mo ago

ank sy byk tdo first month je ..masuk bulan kdua da pndai main tdo kjp2 je..mmg dri lps lahir tu kjp2 nk susu ..cuma dulu lps susu teruz tdo ..

anak minum fm ke susu bdn?

2mo ago

susu fm, ank sy tdo tk smpai 30 min kalau siang..berjaga pon tak lama sgt ..tpi mlm dia tdo lama ...jdi agak penat sbb terkejar nk mkn, mndi n buat kerja rumah ..