berat baby

hai, baby saya umur 4 bulan . semalam gi check berat dekat klinik , nurse cakap berat anak atas urat je . 5.4kg tak cantik . ada tips apa apa tak? ha mula la nak risau ni hm

4 Balas

Sama laa, baby saya berat 5.5 kg fully bf. Nurse suruh bagi susu formula pulak. Sedih tau penat saya pam sampai penuh peti ais…

11mo ago

Sbb mmg tak guna fm pun dari dia lahir. Elok je naik berat sebelum ni. Time nak masuk 4 bulan ritu berat naik sikit sgt, dah tak df sbb dah start kerja.

pndpt sy selagi baby cukup minum susu, cukup tido, buang air ok, baby sihat, besarkan ja mcm biasa.

Tidur bby kena cukup , time susu kena ontime plus kne tgk bby kerap poo atau x

Jaga waktu tidur dengan jadual susu baby. Itu sahaja.