Bayi 1bulan lebih,kerap muak….

Hai baby saya sebulan lebih,lately ni bby muak muntah je setiap kali menyusu(susu fm 2oz 2-3jam)normal ke?lepas dah burp pun muak,kdang lepas burp trus muak byk ,kdang lepas dh burp tdur sejam lepas tu muak..yg penting setiap kali susu mesti jd mcm tu?ada ibu2 yg pengalaman mcm ni tak?boleh kongsi tips tak?tlg ye saya btul2 buntu..1st mom#pleasehelp #mohonbantu #firstexperience

Bayi 1bulan lebih,kerap muak….
1 Balas

hai puan, ada check dgn doktor tak? selalunya muak susu ni doktor cakap benda normal. tp mungkin boleh jd sbb acid kt perut baby tu byk so menolak balik susu yg diminum. maybe boleh cuba susu fm anti-regurgitation (AR) tp minta saranan doktor dulu ya. anak saya dah nak masuk 3 bulan, masa awal dulu kerap jugak muak susu mcm ni. even skrg pun kdg kdg ada. tp selagi tak muntah memancut tu doktor ckp tk perlu dirisaukan.