Penimbang KK rosak?

Hai assalamualaikum semua. Skg sye dah 36weeks. Seminggu sekali appointment skg ni kan mommies2? 😚 Minggu lepas berat sye 76.5kg. Hari ni appointment timbang 80kg dalam tempoh seminggu naik 3.5kg. Masa timbang tu sye terkejut, nurse pon terkejut.😅 Sye tak rse sye makan & melantak banyak dalam tempoh seminggu tu, so susah sye nak percaya. Sye balik rumah guna timbang jarum, berat 77kg je. Tak pasal2 kene bebel dgn nurse & doktor tadi. Esok doktor suruh dtg KK minum air gula takut ada kencing manis. Result doktor nak tahu esok jugak sbb dah hujung2 kehamilan. Erm... Sesiapa ada pengalaman mcm sye tak, penimbang KK rosak ke cmne tu? 😅😅😅#ingintahu #firstbaby #firstmom #seriusnanya

2 Balas

Sy selalu kena mcm ni. Sbelom p KK mmg sy timbang dlu, naik 1.5kg je .Skali smpai KK berat naik 3kg. Guna timbang lain pon sme naik 1.5kg je. Yg KK je naik smpai 3kg. bila appointment dkt hosp besar pon, timbang naik skdr 1-2kg je. Geram dbuatnye dgn penimbang KK.

2y ago

kann sis... tak pasai2 kene cop makan tak jaga. hahahaha. sye guna timbang KK pon bergegar2 jarum dia. nampak nazak sgt dah tu. sebab tiap2 hari org timbang, boleh rosak jugak alat penimbang tu. btw, thanks sis komen. 😇

Sy pn kena, penimbang rosak. Sy brithu pd dorg. Dorg faham je. Apa2 pn kena brithu, xleh diam je.

2y ago

Yup. Buat mcm tu. Kalau tidak naya kt awk. Kena bebel + kena mnum air gul pula xpasal2.