Ubat klinik

Hai Assalamualaikum para ibu.. Nak bertanya normal ke saya tak dpt ubat iberet atau obimin masa trimister pertama? Doktor hanya bagi pil acid folid,B plus, vitamin c & zat besi. Mohon pencerahan. Terima kasih para ibu☺️

3 Balas

Normal. Iberet/obimin tu multivitamin. Apa yang awak dapat sekarang ni sama ingredients dengan multivitamin tu. Bezanya kena makan satu satu.

Folic asid dan zat besi paling penting untuk first trimester.

sbb week awal lg,nnt week dah besar dieorg akan tukar