4 jenis ubat dari klinik kesihatan

Assalam momy²,nk tnya klu dekat kk akan 4 jenis ubat,zat besi,asid folik, vitamin c dgn b-complex,klu X mkn yg zat besi tu tapi cuma mkn yg 3 jenis tu je boleh ke,Sbb yg zat besi tu lepas mkn msti pening dan muntah..#ingintahu

2 Balas

tak boleh awak. zat besi tu dikenali jgk sbg ubat Tambah darah. seiring baby membesar, darah makin banyak diperlukan utk ibu & baby. selain daripada utk maintain hb yg cantik. kalau tak boleh telan, bagitau nurse nak tukar yg lain

kenot. apa apa ubat yang awak dapat dari kk awak kena makan without not excuse ya. untuk kebaikan baby.