Preggy 14 weeks

Hai assalamualaikum , nak tanya , i pregnant 14 weeks bukan sengaja taknak buka buku , tapi sebab i taktahu mula ingat lewat period sebab hormon tapi bila dah 2 bulan takdatang i jadi pelik , jadi i belila upt dekat shopee , baru test tadi 3 kali dan hasil positif , persoalannya boleh ke usia 18 thn 10 bln buat buku pink ? Perlukan waris ke , sebab anak yang i kandung tak saf taraf tapi i takde niat nak bagi orang atau buang , i nak jaga dia , dan lagi satu parents dah lama takde , i tunggal , now ada future husband sorang je , dia twrima i dengan baby , bolehke future husband i jadi waris i nanti , i taknak jkm atau sape sape ambik anak i ") i buntu , mohon bantuan #ingintahu #firstbaby

2 Balas

sya ada kenalan hamil bwh 18tahun , dia kahwin pun kahwin kg2 . xda daftar sijil nikah . dia buat buku pink xda mslh cuma mmg kena tya waris spt ahli keluarga sbb nya pihak klinik nak kepastian if dia boleh jaga/tanggung ank yg dia kandungkan slps lahir nnt.. sbb dia bwh umur lg kan , kerja pun xda.. xda sijil nikah dia dikira sbgi ‘ ibu tunggal ’.. masa bersalin pun pihak kebajikan hosp akn soal siasat lg, dptkah dia menanggung anak dia ni lps lahir nnt. sbb tue perlu ada waris dlm keluarga utk jamin.. cumanya if ats 18tahun sya xpasti perlu waris ataupun tidak..

Saya sarankan awak pergi ke kk berdekatan dulu untuk tanya prosedur sana macam mana. Explain dari A-z macam yang awak cerita dekat sini. Nurse bahagian ibu anak kebanyakkan nya baikbaik aje, kadang bebel sikitsikit tu biar je. Yang penting baby dan ibu selamat. Saya harap awak kuat hadapi semuanya 🌼

2y ago

masa nak discharge kena ada waris ke , saya nak anak saya dengan saya , saya buntu