Anak tdur lewat

Hai.. Assalam... Anak saya sthun 6 bulan... Sejak msuk sthun 3 bln dia susah sngat nak tdur awal. Siang dia tdur pling lama pon dlam 3 jam.. Nak ajar dia tdur awal dlm pkol 10 mmg takkan dpt... 😅 Kalau tdur 2 jam mcm tu pon ttp tdur lewat.. Bleh ibu2 share tips mcmne nak ajar anak tdur awal... #ingintahu #firstmom

3 Balas

kena bagi dia letih sikit sis, bagi dia main2x puas2x dulu. lepas tuh masuk bilik, tutup lampu, senyap, kita buat mcm tidur.