1y. Masih belum berdiri sendiri

Hai... Anaknsaya dah setahun tetapi masih belum boleh berdiri sendiri berdiri dengan sokongan start umur 7 bulan. Sangat suka memanjat. Tapi berdiri sendiri tidak boleh dan masih belum berjalan. adakah cara untuk anak belajar berdiri sediri..boleh tak share. Sangat risau tengok perkembangan buku baby 1 y should be dah boleh berdiri tanpa sokongan.#ingintahu #seriusnanya

1 Balas

Hi mommy. Kalau dah boleh memanjat selalu nya dah tak lama lagi anak nak start berjalan. Tengok anak saya punya progress macam tu la. Tapi kalau mommy risau macam nak trigger anak start belajar berjalan boleh start pegang badan anak dan bagi anak rasa pijak lantai guna kaki dia. Sebaiknya jangan tarik tangan anak kalau dia belum boleh berjalan. Tapi kadang ada budak lambat sikit berjalan tapi bila berjalan nanti tak cukup kaki asyik nak bergerak je hehe